Дезінфекція

Дезінфекція – це комплекс заходів направлених на знищення збудників інфекційних захворювань  на об’єктах навколишнього середовища.
Регулярна профілактична дезінфекція автотранспорту з перевезень харчових та сільськогосподарських продуктів – це необхідний профілактичний захід для  зниження ризику бактеріологічного забруднення продуктів харчування та продовольчої сировини при транспортуванні. Юридичні і фізичні особи, які транспортують продовольчу продукцію, є відповідальними за її відповідність вимогам санітарних норм та безпеки для здоров’я і життя населення. Діючими санітарними правилами та нормами встановлюється  необхідна кратність проведення профілактичної дезінфекції автотранспорту.
Державна Установа  «Одеський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»  надає послуги з  профілактичної дезінфекції автотранспорту згідно з вимогами діючого санітарного законодавства України:

  • «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»  від  24.02.1994р. № 4004-ХІІ, (р.6, ст.33, ст..34),
  • «Про захист населення від інфекційних хвороб»  № 1645 – ІІІ (ст..17),
  • Рішення Виконкому Одеської міської ради від 02.10.2002р. № 321 «Про організацію перевезення харчових продуктів і продовольчої сировини у м. Одесі»,
  • Постанова Головного державного Санітарного лікаря Одеської області від 26.12.2002р. №01/4757, зареєстрованої в Одеському обласному управлінні юстиції від 28 січня 2003 р. за № 3/478 «Щодо санітарної обробки автотранспорту, який використовується для перевезення харчових продуктів і продовольчої сировини»,
  • «Про затвердження правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні» № 363 від 14.10.97р. в частині вимог до санітарного стану автотранспорту загального призначення і спеціального, використовуваного в різних галузях харчової промисловості (р.13, п. 13.9.),
  • Санітарних правил та норм для підприємств продовольчої торгівлі від 16.04.91р. № 5781-91 (р. ХІ, п.180-193),
  • Санітарних правил та норм для підприємств громадського харчування від 19.03.91р. № 42-123-5777-91(р.21, п.21.3.),
  • Державних санітарних правил для підприємств, що виробляють кондитерські вироби з кремом від 28.08.97р. № 262 (р.10 п.10.1-10.7.),
  • Санітарних правил для м’ясної промисловості СП № 3238-85 (р.9. п.9.7.4.;9.7.8.;9.8.; 9.9.; 9.10.),
  • Державних санітарних правил для молокопереробних підприємств СП 4.4.4-98 (р.12, п.12.1-12.8),
  • Санітарних правил для підприємств хлібопекарної промисловості № 823-69 від 02.10.69р. (р.8 п.125-136),
  • Санітарних правил для підприємств пивоварної і безалкогольної промисловості від 01.07.85р. (п.259-263).
© 2018 Одеський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України. Усі права захищені.
Розробка сайту та техпідтримка — net-tuning.com. Хостинг - JuraHost.com